‘Maandag ruiters’  biedt paardrijlessen aan voor mensen met een verstandelijke beperking. De belangrijkste doelstelling is dat de ruiters en amazones plezier hebben. Presteren is minder belangrijk. In de paardensport zijn er verschillende klasse en een soortgelijke verdeling hebben wij ook bij de deelnemers van deze vereniging. Zij verschillen in niveau en mogelijkheden.

Groep 1 en 2

Dit is een groep met een matige tot ernstige beperking. Soms herkennen zij dingen of mensen, maar opdrachten hebben geen betekenis voor hen. Zij kunnen niet zelfstandig rijden en hebben een 1 op 1 begeleiding nodig. Zij worden geholpen bij het op- en afstijgen en er is weinig tot geen contact met de begeleider.

Groep 3

In deze groep rijden mensen met een lichte beperking. Zij zijn zich redelijk bewust van hetgeen in hun omgeving gebeurt, alleen kunnen zij er niet altijd even goed mee omgaan. Via het opstapperron kunnen de deelnemers zelf opstijgen en zij kunnen met de teugels sturen en met de benen aandrijven en rijden zelfstandig in zowel de stap, draf als galop.

Vrijwilligers

De vrijwilligers die de deelnemers begeleiden hebben een belangrijke rol. De ruiters en amazones van de maandag ruiters’ hebben vaak moeite om zich te concentreren. De vrijwilligers helpen een handje. In de zomer maken de deelnemers ook bosritten. Hier genieten ze enorm van.

De lessen vinden plaats op maandagavond van 19.00 tot 20.00 uur. U bent van harte welkom om te komen kijken. Voor meer informatie kunt u vragen naar coördinator Renee Dijk of de instructrice Nancy Mac- Intosh.