Manege Lelystad beschikt over een groot aantal instructeurs, medewerkers en vrijwilligers die zich iedere dag inzetten voor het welzijn van onze paarden en het geven van leuke, leerzame paardrijlessen. Heeft u een vraag? Schroom niet om deze aan ons te stellen!

Karst van der Laan (eigenaar/instructeur)

Karst reed bij diverse handelsstallen en bracht hij verschillende paarden uit op (internationale) springwedstrijden.
Karst zegt:’Het werken met paarden en het lesgeven is mijn passie.Paarden zijn hele eerlijke dieren. Ze geven een goede weerspiegeling van de manier waarop je met ze omgaat.’
Door de verbouwing en blessure van Jerome is het op het moment rustig met de wedstrijden.
Daarnaast geeft Karst veel lessen aan pensionklanten en heeft een vaste spring les van de rijvereniging en manege.

Vincent van der Laan (eigenaar)

‘Ik zorg voor de inkoop van stro en voer en ben veel bezig met het onderhoud van de manege en de machines. Ik vind het contact met onze klanten het leukste wat er is. Het is leuk om te proberen alles zo goed mogelijk naar hun zin te maken en eventuele problemen op te lossen.’
Vincent heeft op het moment geen paard meer, maar is nog wel te porren om een stukje voltige te laten zien bij lessen!
Ondertussen is Vincent druk in ons nieuwe bedrijf Huur-Simpel gevestigd op Nikkelstraat 18 te Lelystad.

Suzanne van der Laan (instructrice/lessen- en activiteitencoördinator)

‘Lesgeven en activiteiten organiseren is op mijn lijf geschreven. Ik vind het leuk om onze klanten naast de reguliere paardrijlessen iets extra’s te bieden. Voorbeelden? Het organiseren van succesvolle pony kampen, disco rijden, lange buitenritten, dauwtrappen, mini-springen, pas des deux wedstrijden en FNRS  spring- en dressuurwedstrijden.
Ik ben ook erg gedreven in het landelijke deel van de FNRS/KNHS Zitcompetitie, waarin wij nu al een aantal jaar in Deurne en nu Ermelo mogen verschijnen met fantastische ruiters uit mijn zitteam.’
Een aantal jaar geleden heeft Suzanne haar paard uitgebracht in M dressuur, daarin zal zij wel weer willen gaan starten.
Ondertussen heeft Suzanne een leuk paard gevonden waarmee zij weer wedstrijden zal gaan rijden in dressuur.
Samen met Francien Hagedorn (zus Mariska) en Mariska Hagedorn reed zij endurance. Dat is een soort buiten rijdwedstrijd van een bepaalde afstand die op tijd moet worden gereden. Daar wordt je paard helemaal vooraf en na gekeurd. Dit heeft Suzanne gedaan in 2016 en 2017  met onze Thobias.

Cathy van Schijndel (Administratieve medewerkster)

Cathy is onze administratie. Alle administratieve werkzaamheden lopen via haar.  administratie Doordeweeks is zij ‘s ochtends aanwezig, maar het gebeurt nog vaak dat ze langer aanwezig is omdat er zo veel te doen is!
Cathy heeft vroeger wel paard gereden, blijft nu liever bij de computer.
Pieter die nu bij ons in de lessen loopt, is van hun geweest. Dochter Leanne heeft veel met Pieter gereden in dressuur en springen. Cathy is sinds 2 jaar ook het bar team gaan leiden wat met succes heeft geleid tot een ‘bewuste kantine” in samenwerking met Paula en Nathalie. Deze dames gaan samen over onze heerlijke menu’s en producten.

Miriam van der Laan (instructrice, administratieve medewerkster)

Miriam is de oprichter van ons mooie bedrijf!
Samen met haar man Freek heeft zij in 1982 het bedrijf overgenomen, en laten uitgroeien tot wat het ongeveer nu is.
Sinds 8 jaar geleden is het bedrijf overgenomen door Karst en Vincent, waar zij nog helpt achter de schermen. Ook geeft zij nog graag les aan pensionklanten hier, en geeft zij dressuurles bij onze rijvereniging de Lelyruiters om de week op woensdag.
Miriam is druk met ons lespakket HTP en de ruiterapp. Daarnaast doet ze nu een stuk administratie voor Cathy. Natuurlijk is Miriam overal voor inzetbaar en helpt graag de rest met allerlei klusjes.

Mariska Hagedorn (Instructrice, activiteiten coördinator)

Mariska is al bij ons sinds 2008. Ze is onze kleinste medewerkster, maar is het beste te verstaan! Vaak leest ze dus ook bij wedstrijden voor. Ze geeft graag voltige les en doet zelf ook altijd enthousiast mee. Ook bij onze activiteiten is ze dus bijna altijd te vinden.
Mariska is ook een ster in Voltige en daarom zal zij gaan ontwikkelen met een cursus voltige om daar les in te kunnen gaan geven.

Chantal Streng (Instructrice)

Chantal is gestart per 1 februari 2018 en heeft veel ervaring in de paarden. Chantal geeft veel les en rijdt zelf ook op een behoorlijk niveau dressuur. Haar 2 paarden staan inmiddels ook bij ons op stal.Chantal heeft afgelopen maart met haar (nieuwe) groepen deel genomen aan de groepenwedstrijd en is daar als nieuwkomer gelijk met de beker van beste Juf naar huis gegaan. Chantal gaat over het lesplan en de kinderfeestjes, daarnaast gaat ze Suzanne meer helpen met evenementen.

Nancy Mac-Intosh (Instructrice)

Nancy is onze instructrice die ondertussen bij ons al het langste les geeft. Ze heeft dan ook al heel veel mee gemaakt en kan je over van alles vertellen! Je kan dan ook met al je vragen naar haar toe, ze geeft je graag antwoord. Zij geeft les aan alles en iedereen; guppen, jeugd maar de meeste volwassenen groepen krijgen toch ook van Nancy les. In het jaar 2017 heeft zij de groepenwedstrijd ook gewonnen als beste instructrice; haar groepen hadden het hoogste gemiddelde behaald.

Mandy Meulenbroek (Instructrice)

Mandy rijd al jaren paard en heeft haar eigen paard Storm hier op de manege in pension staan. Zij rijdt met Storm op het moment Intermediar 1, wat en mooie hoge prestatie is! Mandy geeft les zowel groeps al prive en begeleid onze stagiaires op maandag, woensdag, vrijdag en zondag. Mandy is moeder van 3 prachtige meiden.

Blossom Ordelmans (algemeen medewerker)

Blossom is een opvolger van Kirsten Heyligers die ons per 1 december 2017 heeft verlaten. Blossom rijdt al vanaf haar 7e hier paard en is daarom ook kind aan huis! Opgeleid door ons zelf en daardoor weet ze grotendeels hoe het bedrijf draait. Op zaterdag zullen jullie Blossom het meeste zien op stal, helpend met opzadelen en bij de beginnerslessen. Ook gaat Blossom mee werken aan de evenementen wat voor haar paardensportopleiding weer goed van pas gaat komen. Blossom rijdt op dit moment een paard van stal Fenne waarmee zij nu L2 start.

Matthijs Ligthart (Stal/les medewerker)

Matthijs zal je in het weekend vinden; op zaterdag en zondag is hij druk bezig om er voor te zorgen dat alle guppen paarden klaar staan en ook afgezadeld worden. Ook voor de groepen 1 is hij er! Op zondag ochtend werkt hij ook op stal. Matthijs studeert hiernaast voor wiskunde leraar en geeft hier ook bijles in, dus ben jij, je zoon of dochter niet zo goed in wiskunde en zoek je een bijlesleraar? neem contact op via de bar of via Facebook!

Paula Kraakman (algemeen medewerkster)

Paula zul je als je op de manege komt al snel herkennen! Zij werkt achter de bar, en moet veel vragen kunnen beantwoorden. Gelukkig is Paula erg behulpzaam en weet ze veel! Ze werkt dan ondertussen ook al 10 jaar bij ons en heeft ook al veel gezien en meegemaakt. Paula rijd heel af en toe samen bijv. met Nathalie een lesje.
In het weekend zijn wij sinds vorig jaar begonnen met een plate, deze bedenken de dames van de kantine elke week samen.

Nathalie Riepen (algemeen medewerkster)

Ook Nathalie kun je naast Paula achter de bar vinden. Ook zij werkt hier al een lange tijd en op donderdag zelfs op stal, waar ze helpt opzadelen en kuil voert.
Nathalie kan ook lekker koken, en helpt veel met bedenken van de plate.

Kathy van der Meijde (algemeen medewerkster)

Kathy werkt sinds oktober bij ons om ons barteam te versterken! Vooral op zaterdag is zij in de kantine te vinden. Haar dochter Romy rijd en werkt ook bij ons. Het is begonnen als een keer invallen, en dat beviel ons beide dat Kathy nu vaker werkzaam is in de kantine op vrijwillige basis.

Francien Hagedorn (algemeen medewerkster)

Francien is aangenomen om in de kantine alles te verzorgen. Ook kan je haar op maandag treffen achter de bar.

Maarten Pruijssers (Stal medewerker)

Maarten kent ondertussen bijna iedereen wel. Doordeweeks (en soms ook in het weekend) werkt Maarten ‘s ochtends op stal. Maarten werkt al 15 jaar bij ons bedrijf. Bas is verkocht waardoor Maarten nu een nieuwe lieveling heeft gevonden om mee te trainen en wedstrijden te rijden. Bij de winterkampioenschappen verschijnt hij met onze Quincy aan de start.

Romy van der Meijde (Stal medewerker)

Romy is sinds begin 2017 bij ons begonnen op stal naast haar paardenopleiding in Zwolle. Romy is hier ook begonnen als klein meisje met paardrijden en heeft ondertussen al een beetje de grote droom van ieder paardenmeisje behaald. Werken op de manege en een eigen paard! Snow en Romy zijn druk in hun leerfase om samen een goed team te worden.

 

Naast de bovenstaande vaste mensen beschikken wij ook over een team met fijne vrijwilligers die vooral in het weekend een handje helpen. Zo fijn!